Metotia mo le gaosiga o masini fa'apipi'i matau

I aso nei, o matau uʻamea e faʻaaogaina lautele i vaega e manaʻomia ona tosoina e ausia ai le aʻafiaga o le puʻeina.Ina ia faʻateleina le faʻalelei o le oloa, e masani ona tui se paʻu palasitika i luga o le puipui pito i fafo o le matau.I le faagasologa o lenei faagasologa, e leai se masini faapitoa.Ina ia faʻapipiʻi le matau, e faigata ona faʻapipiʻi, e mafua ai le tui palasitika le tutusa i le faagasologa o le gaioiga, e mafua ai le faʻatupuina o le faʻalavelave i totonu i totonu o le palasitika, e le mafai ona faʻamaonia le lelei, ma e maualuga le tau o mea.
I le va'ai atu i fa'aletonu i le tufuga muamua, o le fa'amoemoega o le mea fou o lo'o i ai nei o le tu'uina atu lea o se masini fa'apipi'i mo matau u'amea e faigofie ona fa'apipi'i ma e maualalo le tau o mea e to'esea.O le polokalame faʻatekinisi o le faʻataʻitaʻiga faʻaoga e faʻaalia e pei ona taua i lalo: o se masini faʻapipiʻi matau uʻamea e aofia ai se faʻavae, o le faʻavae e aofia ai se tulaga faʻapipiʻi ma se mea faʻapipiʻi, o le tulaga o loʻo tuʻuina atu ma se vaega faʻatulagaina mo le matau e faʻapipiʻi, ma le fa'amauina luga Ua saunia se maneta.O le mea lea, o le vaega faʻatulagaina o se pu tauaso, ma o le ogatotonu tutotonu o le pu tauaso o loʻo faʻatulagaina i luga.E ala i le faʻaaogaina o le fofo faʻapitoa o loʻo i luga, o loʻo tuʻuina atu se masini faʻapipiʻi matau, ma faʻapipiʻi lelei e le maneta le matau i luga o le faʻavae, ma o le vaega faʻatulagaina o loʻo faʻapipiʻiina i se pu tauaso, lea e faʻapipiʻi lelei ai le matau uʻamea i luga, faʻamautinoa le saʻo o le tulaga o le. le matau ma le faia o le palasitika O le tui tui e sili atu le toniga, lea e faʻaumatia ai le faʻalavelave i totonu o le palasitika ma faʻaitiitia ai le fua o mea.O le faʻataʻitaʻiga faʻaoga e sili atu ona faʻapipiʻiina e pei ona taua i lalo: o se mea faʻapipiʻi o loʻo faʻatulagaina i luga o le faʻamau, ma o le mea faʻapipiʻi o se mama tautau.E ala i le faʻaaogaina o le polokalame faʻapitoa o loʻo i luga, e faigofie mo le faʻavaeina e faʻapipiʻi i luga o masini faʻapipiʻi tui, ma o le mama tautau e faʻaaogaina e avea ma vaega faʻapipiʻi, o le fausaga e faigofie ma faigofie ona iloa.O le faʻataʻitaʻiga faʻaoga o loʻo faʻapipiʻiina atili e pei ona taua i lalo: o le faʻavae o loʻo i ai i foliga o se parallelepiped rectangular, o le tulaga faʻatulagaina o le pito i lalo o le parallelepiped rectangular, ma o le faʻamauina o le pito i luga o le parallelepiped rectangular.E ala i le faʻaaogaina o le polokalame faʻatekinisi o loʻo i luga, o loʻo faʻapipiʻiina le faʻavae i se faʻataʻitaʻiga parallelepiped, o le faʻatulagaga e sili atu ona talafeagai, o le fausaga e faigofie, ma e faigofie ona iloa.

Ina ia faʻamalamalama manino atili faʻamatalaga faʻapitoa i faʻataʻitaʻiga o le faʻataʻitaʻiga o loʻo i ai nei poʻo le faʻataʻitaʻiga muamua, o mea nei o le a faʻaalia puupuu ata e manaʻomia ona faʻaogaina i le faʻamatalaga o faʻataʻitaʻiga poʻo le ata muamua.E manino lava, o ata o lo'o i le fa'amatalaga o lo'o mulimuli mai O ni fa'aaliga ia o le mea fou fou.Mo i latou o tomai masani i le faatufugaga, o isi ata tusi e mafai ona maua e faʻavae i luga o nei ata e aunoa ma se galuega fatufatuaʻi.

Auiliili auala
O lo'o mulimuli mai o le a fa'amatala manino ma atoatoa fofo fa'apitoa i fa'ata'ita'iga o le fa'ata'ita'iga fa'aoga o lo'o i ai nei e fa'atatau i ata fa'atasi o lo'o i totonu o fa'ata'ita'iga o le fa'ata'ita'iga o lo'o iai nei.E manino lava, o faʻataʻitaʻiga faʻamatalaina ua naʻo se vaega o faʻataʻitaʻiga o le faʻataʻitaʻiga o loʻo iai nei, ae le o faʻatinoga uma.faataitaiga.E fa'atatau i fa'ata'ita'iga o le fa'ata'ita'iga fa'aoga o lo'o i ai nei, o isi fa'atusa uma e maua e i latou o lo'o iai tomai fa'apitoa i le faatufugaga e aunoa ma ni galuega fa'afofoga e tatau ona pa'u i totonu ole puipuiga lautele ole fa'ata'ita'iga fa'aoga o lo'o iai nei.E pei ona fa'aalia i le Ata 1, o lo'o fa'aalia e le fa'ata'ita'iga fa'aoga se masini fa'apipi'i mo se matau u'amea.I se faʻataʻitaʻiga faʻapitoa o le faʻataʻitaʻiga faʻaoga, e aofia ai le faʻavae 1. O le faʻavae 1 e aofia ai le faʻatulagaina o le 11 ma le faʻapipiʻiina o le 12. O le tulaga faʻatulagaina 11 O le faʻatulagaina o le vaega 2 mo le faʻapipiʻiina o le matau o loʻo tuʻuina atu i luga o le faʻamautu 12, ma o se maneta 3 o loʻo faʻatulagaina i luga o le faʻapipiʻiina o luga 12. O le vaega faʻatulagaina 2 o se pu tauaso, o le ogatotonu tutotonu o le pu tauaso o loʻo faʻapipiʻiina i luga, ma o se masini faʻapipiʻi matau e tuʻuina atu, ma le maneta O loʻo faʻaogaina lelei le matau i luga o le. faavae, ma le tulaga tulaga o loʻo faʻapipiʻiina ma se pu tauaso, lea e faʻapipiʻi lelei ai le matau uʻamea i luga o le laina, faʻamautinoa le faʻatulagaina saʻo o le matau, faia le tui palasitika sili atu toniga, faʻaumatia le faʻalavelave i totonu o le palasitika, ma faʻaitiitia le fua o mea.I le tino faʻapitoa o le mea fou fou, o le faʻavae 1 o se faʻataʻitaʻi faʻataʻitaʻi, o le tulaga faʻatulagaina 11 o le pito i lalo o le faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻi, o le faʻamauina o le 12 o le pito i luga o le parallelepiped rectangular, ma le faʻamautu 12 ua tuʻuina atu. fa'atasi ai ma se vaega fa'amau.I lenei faʻatusa, o le mea faʻapipiʻi o le mama tautau 4, lea e faigofie mo le faʻavae 1 e faʻapipiʻi i luga o mea faʻapipiʻi tui, ma o le mama tautau 4 o loʻo faʻaaogaina e avea ma vaega faʻapipiʻi, lea e iai se fausaga faigofie ma faigofie ona faʻaogaina. faatino;o le faʻavae 1 o loʻo faʻatulagaina i se faʻataʻitaʻiga parallelepiped rectangular, ma o le faʻatulagaga e sili atu ona talafeagai , O le fausaga e faigofie ma faigofie ona faʻatinoina.O fa'amatalaga o lo'o i luga ua na'o ni fa'aaliga sili ona lelei o le fa'ata'ita'iga fa'aoga o lo'o iai nei ma e le'o fa'amoemoe e fa'agata ai le fa'ata'ita'iga fa'aoga o lo'o iai nei.So'o se suiga, suiga tutusa, fa'aleleia, ma isi mea e faia i totonu o le agaga ma le fa'avae o le fa'ata'ita'iga fa'aoga e tatau ona aofia i totonu I totonu o le puipuiga lautele o le fa'ata'ita'iga fa'aoga.
Talosaga 1. O se masini faʻapipiʻi mo se matau uʻamea, e faʻaalia e aofia ai se faʻavae, o le faʻavae e aofia ai le faʻapipiʻiina ma se mea faʻapipiʻi, o le mea faʻapipiʻi o loʻo tuʻuina atu i ai se vaega faʻatulagaina mo le faʻapipiʻiina o le matau uʻamea, ma le faʻamaufaʻailoga o le saunia ma maneta.
2. O le masini faʻapipiʻi o le matau uʻamea e tusa ai ma le tagi 1, lea e tuʻuina atu ai se vaega faʻapipiʻi i luga o le faʻamau, ma o le mea faʻapipiʻi o se mama tautau.
3. O le masini faʻapipiʻi matau uʻamea e tusa ai ma le tagi 1 poʻo le 2, o loʻo faʻaalia i lena mea: o le vaega faʻatulagaina o se pu tauaso, ma o le axis tutotonu o le pu tauaso o loʻo faʻatulagaina i luga.
4. O le masini faʻapipiʻi matau uʻamea e tusa ai ma le tagi 1 poʻo le 2, faʻaalia i lena mea: o le faʻavae o se parallelepiped rectangular, o le tulaga tulaga o le pito i lalo ole parallelepiped rectangular, ma o le faʻamaufaʻailoga o le pito i luga ole parallelepiped rectangular.
5. O le masini faʻapipiʻi matau uʻamea e tusa ai ma le tagi 3, lea o le faʻavae o se rectangular parallelepiped, o le tulaga tulaga o le pito i lalo o le rectangular parallelepiped, ma le faʻamauina o le pito i luga o le rectangular parallelepiped.


Taimi meli: Apr-12-2021