E fa'afefea ona fa'aogaina masini matagi?

E tele vaega o lo'o va'aia i fafo ole uila afi.O vaega ia e va'aia i fafo:

(1) Olo

O se tasi o vaega sili ona iloga o le uila afi o lona olo maualuga.O le mea e masani ona vaʻaia e tagata o se olo matagi turbine e sili atu i le 200 futu le maualuga.Ma e le manatu lenei i le maualuga o le lau.O le maualuga o lau uila e mafai ona faigofie ona faʻaopoopoina le isi 100 futu i le maualuga atoa o le uila afi e faʻavae i luga o le olo.

O loʻo i ai se apefai i luga o le 'olo mo tagata faʻaleleia e ulu atu i le pito i luga o le turbine, ma faʻapipiʻi se uaea maualuga-voltage ma faʻapipiʻi i luga o le olo e faʻafeiloaʻi ai le eletise e gaosia e le afi i luga o le turbine i lona faavae.

(2) Vaega afi

I le pito i luga o le olo, o le a ulu atu tagata i totonu o le afi afi, o se atigi faʻafefeteina o loʻo i ai vaega totonu o le uila afi.O le fale e pei o se pusa sikuea ma o loʻo tu i le pito i luga o le olo.

O le nacelle e maua ai le puipuiga mo vaega taua i totonu o le uila afi.O nei vaega o le a aofia ai afi afi, atigipusa, ma le maualalo-saosaoa ma maualuga-saosaoa shafts.

(3) La'au / rotor

E le taumateina, o le vaega pito sili ona mata'utia i totonu o le uila afi o ona lau.O le umi o lau uila afi e mafai ona sili atu i le 100 futu, ma e masani ona maua e tolu lau o loʻo faʻapipiʻiina i luga o faʻasalalauga matagi faʻatau e fausia ai se rotor.

O lau o matagi uila ua mamanuina fa'alelei ina ia fa'afaigofie ona fa'aogaina le malosi o le matagi.A agi le matagi, o le a amata ona feliuliua'i lau uila afi, e maua ai le malosi o le kinetic e mana'omia e fa'atupu ai le eletise i totonu o le afi.


Taimi meli: Nov-24-2021